Förskolan

Förskolan Kojan

En dag på Kojan

Förskolan Kojan öppnar 06.30 varje dag. På morgonen är alla barn, oavsett ålder, samlade i Kojanhuset. Barnen som lämnas tidigt börjar sin dag i Kojanhuset. Vi äter frukost tillsammans, barn och personal kl 07.40 i lugn och ro. Frukosten består av havregrynsgröt eller ”vitgröt” (mannagrynsgröt), hembakat bröd med pålägg och mjölk. Efter frukost går skolbarnen till skolan och våra 6:åringar till förskoleklass.

Våra förskolebarn är indelade i två grupper. I Kojanhuset är våra barn 1-3 år, medan våra 4-5: åringar har ett eget rum i fritidshuset. På förmiddagen kl. 09.30 samlas alla barn och personal för en fruktstund, när det är fint väder är vi helst ute. Efter fruktstunden är vi ute ett tag, oavsett väder. Vi leker i sandlådan, åker rutschkana, cyklar på vår fina cykelbana, klättrar, går balansgång mm. På vintern när det är snö kan vi både bygga, åka kana och hitta på många olika lekar. De lite äldre barnen leker i vår fantastiska utemiljö på gården, i små bodar, lekstugan, stallet, ekan och röda bilen. Vi sköter också om och matar våra kaniner och ibland får de vara utanför buren och gå i koppel.

I Kojanhuset äter vi lunch kl. 11.20 och efter det sover småbarnen i sina vagnar i uterummet. Vår 4-5:års grupp äter lunch i ett eget rum i matsalshuset.Innan lunchen har vi samling, vi arbetar temainriktat och utgår ifrån vårt tema på samlingarna. Med Bornholmsmodellen som grund arbetar vi också mycket med barnens språkutveckling i form av sång och lek, rim och ramsor.

Efter lunch när de yngsta barnen sover har övriga förskolebarn utevistelse, leker inomhus, skapar i målarrummet eller har planerad aktivitet som t ex gymnastik eller utflykt. Mellanmål serveras kl. 14.30 och det består oftast av hembakt bröd, fil, eller egentillverkad kräm av frukt och bär från vår trädgård. Vi brukar hjälpa Nancy att baka. Runt klockan 15.00 börjar några barn att gå hem. De barn som är kvar leker, spelar spel, lägger pussel, bygger med klossar och skapar i målarrummet.

Runt klockan 16.30 slås alla avdelningar ihop. Kojan stänger kl 17.30.

Börja hos oss?

Välkommen att ansöka om barnomsorg hos oss! Vi tillämpar kölista och syskonförtur. Kontakta gärna rektor Jessika Petersson och boka in ett besök! Ring på 070-602 02 30, eller mejla till: rektor@blomenbergska.se